Novitec изкара над 1100 конски сили от Ferrari SF90

Тунинг компанията Novitec не пропусна възможността да се разпише върху Ferrari SF90 Stradale и показа специален пакет за суперколата. Той добавя аеродинамични елементи към италианското возило, а освен това се грижи и за увеличаването на мощността му с около 10%. Хибридната машина вече може се похвали с мощност 1109 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 2.4 секунди. Същият спринт от място, но до 200км/ч отнема 6.3 секунди, а максималната скорост вече достига над 340 км/ч. Това е постигнато с изцяло нова генерация и модифициран софтуер на двигателя.

Освен по-добрите характеристики, Novitec обещава и по-голяма чувствителност на педала на газта, както и по-добро ускорение при всякакви скорости. Допълнително пакетът включва понижаващи пружини, подобряващи както визията, така и поведението на колата.

Промените по визията завършват с карбонови елементи като например предния сплитер, нови прагове, декоративни елементи по предния капак и калниците, както и нови джанти в размер от 20 и 21 цола. От Novitec споделят, че по желание на клиента могат да бъдат направени и различни конфигурации в интериора.

Източник: Факти