Нови разкрития за мистериозно изчезналата и издирвана IT специалистка

Нов сигнал за изчезнал IT специалист вдигна службите на крак. Столичната полиция издирва 47-годишна жена – Алена Щерк. В дома ѝ е бил задействан паник бутон. Жената е в неизвестност от вчера. Сигналът, че я няма е подаден от семейството ѝ. От МВР издирват и бившия приятел на жената, с когото имали общ бизнес.

Часове наред продължи огледът на полицията в „Бояна”. 47-годишната Алена е видяна за последно в четвъртък вечер  в центъра на София. Тя е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.

Снощи е подаден сигнал в полицията, че в дома ѝ в кооперацията се е за действал паник бутон, а жената не си вдига телефона. Колата ѝ е в гаража и днес тя беше обследвана от полицията. Бившият приятел на Алена също се издирва.

Близкият ѝ приятел Любомир Методиев е сред първите, които опитват да се свържат с нея. „Сигналът е бил подаден от нейните близки. Този паник бутон е задействан, след като е проверено, че в апартамента не е имало взлом. Не е имало никакъв контакт с нея. Не мога да знам защо ѝ е този паник бутон. Дали е бил взет по повод, или просто е бил наличен в апартамента, в който е живяла. Може да е имала нещо предвид, понеже имаше известни проблеми с предишна връзка”, обясни той.

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”. „Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време – с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21 ч. и е изглеждала притеснена и забързана”, добави още Методиев.

Полицаите открили автомобила на жената в гаража. Часове наред продължи огледът му. Близките на Алена и съседите ѝ не пожелаха да коментират.

Съседите на жената в центъра на София, където доскоро живеела, нямат представа дали е имала проблеми. Казват, че отскоро е започнала да работи в IT сектора, а от години е преподавател по танци.

Част от приятелите и близките ѝ днес са били разпитвани от полицията, съобщава НОВА.

News24sofia.eu пък допълва, че Щерк дарила 20 хиляди лева на Дом за сираци в София. Тя редовно помагала на деца в институции, твърди пред чедията Стела Илиева – жена, която живее до къщата на изчезналата жена.

„Тук редовно идваха деца, които бяха настанени в социални институции. Алена не спираше да им помага. Дрехи, храна, пари от всичко по-малко им даваше“, разказа пред екипа на сайта Илиева.

Последно Стела е видяла изчезналата жена вчера на обяд.

„Никакво впечатление не ми направи да се е случило нещо или да е притеснена. Дойде с черния си джип паркира го и влезе в домът си„, разказва съседката на изчезналата жена.

На въпрос дали познава мъжът с който е живяла Алена съседката отговори: „Да много добър човек. Всеки ден идваше при жената. Редовно заедно, се разхождаха тук по-нагоре в гората“.

Тя разказа, че преди една седмица е имало дребен по думите й скандал пред къщата на Алена. „Дойде един мъж с черна кола и започна да крещи. През цялото време крещеше, че е предаден и излъган. В къщата тогава нямаше никой. Друг съсед от съседната къщата подаде сигнал на спешния телефон и полицията, която дойде на място, го предупреди – оттогава досега не е идвал“, спомня си още съседката на изчезналата жена.

 

Източник: novinite.bg