Новата Lada Niva с още по-ниска цена

По-малко от две седмици след като Lada стартира производството на новата „опростена“ Niva, АвтоВАЗ започна и официалните продажби на обновения модел в Русия. Колите се продават с изключително базово ниво на оборудване подобно на някои от другите модели на руската компания. До момента стандартната Niva се продаваше на цени започващи от 13 582 евро, но те вече са много по-ниски.

Сега всеки желаещ може да си купи „опростена“ Niva, чиято цена започва от 647 600 рубли или около 10 728 евро. За тази сума клиентите получават 16-цолови джанти, предни електрически прозорци, дневни светлини и бордови компютър. Колата не е оборудвана с аудио система, но разполага с антена, окабеляване и говорители за нея.

Новите всъдеходи са лишени от система против блокиране на колелата, известна още като ABS, както и от странични въздушни възглавници. Не се съобщава с какъв двигател са оборудвани колите, но вероятно той е същият 1.7-литров мотор с 83 конски сили и 129 нютон метра, който е добре познат на феновете на руската техника.

Източник: Факти