Нов градски електромобил от Renault

Renault ще се опита да продължи това което постигна с Twizzy с представянето на два нови електромобила от подобен тип с имената Duo и Bento. Двете коли ще дебютират по време на изложението в Париж, което започва след няколко дни и ще бъдат налични за поръчка през 2023 година за пътническия модел и 2024 година за товарния Bento.

Двата модела на практика са идентични като платформа и задвижване и изглеждат като еволюция на познатото Twizzy, което е на пазара от 2012 година. Промени откриваме в дизайна на светлините, които използват LED технология, както и броните, които са с нов дизайн. Двата модела са построени върху тръбна конструкция с пластмасови панели. Дължината е около 2.43 метра, ширината 1.3 метра, а височината 1.46 метра. Товарният Bento може да се похвали с малко по-големи размери поради своята специфика.

Интериорът е максимално опростен с две седалки при Duo и една при Bento. Таблото е във формата на кутия с няколко дисплея и място за смартфон. Колата изчиства един от най-големите проблеми отбелязвани при Twizzy, а именно липсата на прозорци. Освен тях, двата модела разполагат още с въздушна възглавница и до 700 литра багажен обем при Bento.

Задвижването се осигурява от електромотор върху задната ос, който позволява максимална скорост от 80км/ч. Батерията е с неясен капацитет, но е достатъчна за пробег от 140 километра, докато зареждане от три часа от домашен контакт осигурява допълнителни 90 километра.

Източник: Факти