Nissan Navara получи двигател от GT-R и 1000 конски сили

Nissan Navara със сигурност не е първият модел, който ви идва на ум когато стане въпрос за дрифт автомобил, но пък за състезателя Стив Багси, очевидно това е именно така. Заедно с британската компания SB Motorsport показаха интересен проект на базата на пикапа, който е получил сериозни промени, както под капака, така и в своята визия.

На първо време можем да видим цялостен бодикит включващ различна броня, по-широки арки на калниците, нови прагове, спойлер над товарната част и други елементи подобряващи аеродинамиката. Освен спонсорските лепенки, пикапът е получил и камуфлажна окраска в тъмно сив цвят.

По-интересното, обаче се крие под капака, където се крие познат двигател от Nissan GT-R. Той е с обем от 4.1 литра и заедно с две турбини генерира 1000 конски сили. Моторът е куплиран със специално разработена автоматична трансмисия с двоен съединител. Задвижването се предава към четирите колела.

Освен двигателят, окачването и някои елементи по рамата също са взети от Nissan GT-R или са подобрени с компоненти за японското спортно купе. Амортисьорите са дело на KW, а хидравлична система за повдигане е направена от HLS. Спирачките са RC6 отпред и RC4 отзад.

Източник: Факти