Нашенци в Гърция: Тук е евтиния, а в България олекваш с 40 лв. преди да стъпиш на пясъка СНИМКИ

Родни туристи са все по-доволни от цените в съседна Гърция. Това се разбира по снимки, качени във Фейсбук. От ценоразписа се вижда, че хамбургерите започват от 3 евро, а клуб сандвичите от 5 евро. Фрапето е 3,50, а мохитото – 7 евро.

„Миналата събота по това време на плажа в Офринио“, пише авторът на снимките. „Много сме доволни от персонала“, добавя друг нашенец.

„По-евтино ти излиза в Гърция. В България, докато си стъпил на плажа, и си олекнал минимум с 40 лева“, пише друг потребител на Фейсбук. „Цените са добри, и то за плажа“, хвалят съседката ни други българи.

На 5 км от изумрудените плажове на Акти Салоникю, Халкидики – село Метагици: Огромна порция агнешки котлети (мега вкусни), салата, бира, вода, хляб и сладолед, като комплимент – 17€. За тези , които се чудят що се редим на опашка на границата с Гърция. Това написа във Фейсбук българин, като качи и снимка на обяда си.
„Много по-вкусана храна. Много по-добро убслужване и винаги с усмивка посрещат“, пише жена под публикацията.

Ето и още коментари от доволни българи:

„И ще продължаваме да се редим! И те още ще се чудят, но не се замислят?“;

„При нас една бутилка малка водичка на заведение 1,50 лв.“;

„Така е, всичко е много по-по-най, в сравнение с нашето Черноморие! Нека още да се чудят!“;

„За двама – гръцка салата, огромна, за наяждане, 2 бири, тиквички – огромна порция, калмари и барбун, разни там разядки – 28 евро с усмивки и да ти е кеф бакшиш да дадеш!“;

„Наздраве! Странното е, че все още има хора, които си мислят, че българите ходят в Гърция с пълни багажници консерви. В Гърция (с минимални изключения) е категорично много по-евтино от София, за качество на храната и сервиз да не говорим“;

„За големите порции и цените ли се редите? Не, основно е отношението, чистотата и обслужването. Съседна държава и се чувстваш обгрижван като турист, дори и с лекия гъдел, казвайки ти някоя и друга дума на български. Иначе да, порциите са големи, храната е вкусна и си заслужават цената, но всеки набляга на това и, че за едно фрапе лежим на шезлонг. По Черноморието трябва да изкарат някоя обучителна школа как се задържат клиенти, а не отблъскват с нагло или безразлично поведение. Даже им причиняваш дискомфорт, че трябва да те обслужат“.

Източник: novinite.bg