Най-наточеното Porsche 911 ще дебютира на 17 август

Porsche разкри кога ще видим най-наточеното 911 от поколението 992 и заедно с това публикува снимка на тестов прототип от модификацията GT3 RS. Колата ще бъде показана в пълния си блясък на 17 август тази година по време на специално събитие организирано от компанията.

По-големият брат на GT3 е получил нов преден сплитер, нов капак с по-големи отвори, по-широки арки на калниците с отвори, както и елементи за разпределяне на въздуха върху тавана. Огромният спойлер в задната част също е на лице, както и нов дифузьор в задната част.

От Porsche споделят, че новото 911 GT3 RS е още по-оптимизирано за пистово шофиране от своите предшественици с четирилитров бензинов боксер с около 500 конски сили, който е идеален за пистово шофиране и различни клубни събития. Както и до момента, аеродинамиката е основен акцент в разработката на новия модел.

Двигателят с обем от 4.0-литра и генерира 510 конски сили при GT3 и GT3 Touring, но не е изключено тук той да бъде със завишени характеристики от над 520 конски сили. Визията пък ще бъде вдъхновена от състезателните 911 GT3 R GT и 911 RSR.

Източник: Факти