Най-малкото BMW като кабриолет

През изминалата седмица BMW показа второто поколение на М2 и като почти всеки предходен М модел през последните години, така и този предизвика фурор в мрежата. Част от този фурор се дължеше на дизайна му, докато други пък се вгледаха в характеристиките му. Независимо кое от двете е вашето предпочитание, то новата М2-ка е тук и съвсем скоро ще се появи по улиците.

Както и предходното поколение, M2 ще се предлага единствено като двуврато купе за разлика от своите по-големи братя М3 и М4, които се предлагат в разнообразни форми, включително с четири врати като седан и комби или с две врати като купе и кабриолет.

Малките размери на М2 не предполагат първите два стила, но пък за сметка на това компактният модел може да бъде представен кабриолет или поне във виртуалното пространство. В тази си версия, колата се е отървала от покрива си, а на негово място е поставен мек таван, който се прибира зад седалките.

Въпреки, че колата изглежда готино и под такава форма, то разработката ѝ вероятно би коствала време, пари и усилия, които не биха се възвърнали в бюджета на BMW, а също така биха повлияли и на характеристиките на колата. Припомняме, че новото М2 се задвижва от 3.0-литров редови шестак, който предава мощността към задните гуми, а водачът може да избира дали това да се случва с помощта на механична или автоматична трансмисия.

Източник: Факти