Най-луксозното Coupe от Audi

През 1997 година от Audi поръчват на фирмата IVM Automotive да разработят двуврата версия на актуалното тогава А8, която по-късно представят на салона в Женева. Колата е направена, за да се бори с моделите на BMW и Mercedes, но въпреки големия интерес от клиенти, колата така и не достига до серийно производство.

Близо 25 години по-късно, Audi представи последното поколение на лимузината, която за разлика от S-Klasse, никога не се е предлагала във вариант с две врати, макар концепта Prologue да върна идеята на преден план през 2014 година.

Въпреки това, той също не достигна серийно производство или поне за момента, което се дължи и на това, че през последните години, двувратите купета вече не са толкова популярни. В света на компютрите и неограничените възможности, подобна идея не беше трудна за изпълнение и със сигурност не изисква толкова работа, колкото по един истински автомобил, за това решихме да ви представим единственото по рода си S8 Coupe.

За целта преработената лимузина е със скъсено купе и запазено междуосие, а предните врати са по-дълги за по-лесен достъп на пасажери в задната част. Стъклата също са с различна форма, която да подчертаят линията на тавана, а под капака работи същият 4.0-литров осмак, който можем да намерим и при стандартната лимузина.

Източник: Факти