Най-бързото BMW срещу най-бързото Audi (ВИДЕО)

В момента европейските производители на автомобили правят първите стъпки към електрификация на своите автомобили и се надпреварват в това да запазят настоящите си клиенти, а също така да привлекат нови от конкурентни брандове по всевъзможни начини. Един от тези начини е като показват изключително бързи електромобили. Във видеото, което ще ви покажем днес се изправят именно два такива автомобила от преките конкуренти – Audi и BMW и по-конкретно най-мощните им електромобили в лицето на iX M60 и RS E-Tron GT.

Макар и в изцяло различни сегменти, двете коли имат сходни характеристики, като все пак Audi-то има някои преимущества. То се задвижва от електромотори със системна мощност от 646 конски сили и максимален въртящ момент от 830 нютон метра. Теглото на „четирите кръга“ също е по-ниско с 2347 килограма срещу 2584 килограма.

Това от части се дължи на по-голямата батерия на BMW, която е с капацитет от 105кВч срещу 84кВч при Audi. По-големият SUV също така генерира по-скромните 619 конски сили и максимален въртящ момент от 1100 нютон метра. Как точно това ще се отрази на надпреварата, вижте във видеото.

Източник: Факти