Нагледен пример защо не трябва да палите цигара на бензиностанция (ВИДЕО)

Ако сте от хората, които си мислят, че знаците за забрана за пушене на бензиностанциите са просто за украса и няма как от една цигара да подпалите всичко, то задължително трябва да изгледате видеото в края на текста. Руснак изгледа ситуацията от първо лице, след като реши да запали цигара докато зарежда с бензин своето Renault.

Инцидентът се е случил на 23 юли и за радост на всички не завършва фатално или с големи поражения, поради това, че резервоарът на колата не избухва. Според местни медии, мъжът е получил леки изгаряния на краката, но е в добро състояние и се лекува в болницата.

A man in #Chelyabinsk region, #Russia decided to light a cigarette at a petrol station. The result of this can be seen in the video. pic.twitter.com/PaVS5cuU8P

— NEXTA (@nexta_tv) July 30, 2022

Кадрите показват как мъжа запалва цигара и в същия момент искра пада и подпалва пистолета за гориво. В следващия момент мъжа прави още една грешка и вади пистолета за гориво от резервоара и пламъците обхващат пода и разлялото се гориво. Бързата реакция и преместването на автомобила предотвратяват взрива му, а във видеото се вижда как през това време още няколко коли напускат бензиностанцията. В крайна сметка всичко завършва без много щети, след като мъжът се връща, за да изгаси пламъците с пожарогасител.

Източник: Факти