Може ли новото Porsche 911 да победи хиперавтомобила 918 Spyder? (ВИДЕО)

През 2015 година Porsche пусна на пазара хиперкарът 918 Spyder, който по това време бе една от най-бързите серийни коли на планетата. Бърза препратка и 7 години в бъдещето, хиперкарът все още изключително бърз автомобил, но колко точно? За да проверят това, колегите ни от CarWow изправят кабриото срещу последно поколение Porsche 911 Turbo S.

Суперколата в лицето на двувратото купе е известна със своето представяне и бързо ускорение, което се дължи на 3.8-литров бензинов боксер с мощност от 650 конски сили. Максималният въртящ момент от 800 нютон метра се предава към четирите колела, а за бързата смяна на предавките е отговорна PDK трансмисия. Предимството тук е и теглото, което е с 35 килограма по-малко от на 918-ката.

Задвижването при нея се осигурява от хибридна конфигурация с два електромотора и 4.6-литров бензинов осмак. Системната мощност на целия тракт е 887 конски сили и 1280 нютон метра, които също се предават към четирите колела. Ако сте любители на този тип надпревари, то със сигурност ви препоръчваме да изгледате видеото под този текст.

Източник: Факти