Mercedes ще се бори с Tesla Model 3, но най-рано след 2 години

Mercedes планира да разшири своята EQ серия, съставена изцяло от електрически автомобили, като покаже модел в един от най-популярните сегменти, този на компактните седани. В момента лидер в света на електрическите автомобили там е Tesla Model 3, но от BMW вече представиха достоен съперник в лицето на i4, а от Polestar ще се пробват да се включат в надпреварата с Polestar 2.

През 2024 година този сегмент ще се сдобие с още един интересен участник, вероятно с името EQC. Електрическият еквивалент на C-Klasse ще бъде показан най-рано през 2024 година, разкриват от германската компания. Той вероятно ще бъде построен на изцяло нова платформа, която ще дебютира заедно с него и ще служи за моделите от този клас.

Новият EQC седан ще заимства технологии от концепта EQXX, което означава, че вероятно ще видим заоблени форми с цел по-добра аеродинамичност. Към момента единствената алтернатива от марката Mercedes в този клас е C300e plug-in hybrid или по-големият EQE, който дебютира през изминалата година.

Източник: Факти