Mercedes C63 с 680 конски сили дебютира на фестивала в Гудууд (ВИДЕО)

Посетителите на Фестивала на скоростта в Гудууд имаха възможността да видят най-наточената версия на последното поколение Mercedes C-Klasse, макар и в незавършена форма. Германците бяха изложили почти готов за серийно производство прототип, който представи характеристиките и голяма част от дизайна на върховото C63 AMG. Макар и покрита с рекламен камуфлаж, колата не криеше почти нищо от себе си, а от Mercedes най-услужливо дори бяха поставили табела с техническите характеристики на мощния седан.

Както вероятно вече знаете, новото поколение C63 AMG ще замени 4.0-литровия осмак с двойно по-малък 2.0-литров четирицилиндров мотор с електрическа помощ. Задното задвижване пък ще отстъпи място на 4Matic системата на компанията, която ще осигури по-добро разпределение на въртящия момент от 750 нютон метра и 680 конски сили. В комбинация с 6.1кВч батерия, най-мощната C-Klasse дори може да се похвали и с изцяло електрически пробег.

Новото C63 AMG се отличава с по-агресивна визия, която се дължи на по-големите отвори в предната броня , по-широките калници, новият дифузьор на задната броня и четирите трапецовидни накрайника на ауспусите. Окачването също е изцяло променено, заедно със спирачките и по-големите гуми с джанти. От Mercedes все още не разкриват кога ще се състои официалната премиера на наточения модел, но очакваме това да се случи в близките седмици.

Източник: Факти