Медведев: Искат смъртта на Русия, ненавиждам ги, те са копелета и мръсници

Дмитрий Медведев, който в момента е зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, публикува в канала си в „Телеграм“ крайно остър пост в контекста на войната в Украйна. „Често ме питат защо коментарите ми в „Телеграм“ са толкова остри. Отговарям – ненавиждам ги. Те са копелета и мръсници. Те искат нашата смърт, смъртта на Русия. И докато съм жив, ще правя всичко възможно, за да изчезнат“.

В текста не уточнява кои са тези те. „Комерсант“ коментира, че бившият президент и премиер най-често коментира с негативен тон Украйна, Европейския съюз и САЩ. 

Дир.бг напомня, че вчера Медведев нарече европейските политици „имбецили“, а преди време във връзка с изказване на президента на САЩ Джо Байдън, че Вашингтон няма да изпраща далекобойни ракетни системи в Украйна, определи решението за разумно и заплаши: „В противен случай, ако нашите градове бъдат атакувани, въоръжените сили на Русия биха изпълнили (своята) заплаха и биха поразили центровете, където се вземат подобни престъпни решения“, каза Медведев. „Някои от тях не са в Киев“, добави той и заяви, че „няма нужда от по-нататъшни обяснения“.

Във връзка с днешното изказване на политика в. „Новая Газета. Европа“ (версия на спрялата „Новая газета“) пусна допитване в Telegram с въпроса кого е имал предвид Медведев в поста си, а вариантите за отговор бяха: Западните политици – 14%; украинците – 6%; чуждестранните агенти – 4%; обитателите на Кремъл – 15%; собствениците на денонощните магазини за алкохол – 20%; що за въпрос, постовете в Телеграм, разбира се – 41%.

Вариантът с денонощните магазини за алкохол много забавлява рускоезичната публика в социалните мрежи, чиито коментари по адрес на Медведев са в стил „Трябва да се пие по-малко“.

Източник: segabg.com

Снимка: kremlin.ru

 

Източник: novinite.bg