Мъж вилня в спешното в Благоевград, счупи прозорец с глава

Мъж вилня тази нощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, счупи с глава стъкло на прозорец, нападателят, причинил щети на отделението, е настанен в Центъра за психично здраве, предаде БГНЕС.

Към 1 ч. след полунощ е получен сигнал от Първо РУ-Благоевград за мъж, който се хвърля по очи пред преминаващите пред полицията по ул. „Владо Черноземски“ автомобили.

На място отива линейка от ЦСМП, която привежда 52-годишния мъж в СПО с оплаквания за счупена ръка.

Когато е вкаран в шокова зала и разбира, че трябва да му се направи снимка за установяване на евентуалната фрактура, пациентът започва да буйства, твърдейки че на няколко пъти вече е „облъчван”, и не желае рентген.

С.К. удря с глава стъклото на прозореца на шокова зала и го чупи. За негов късмет спуснатата щора го е предпазила от падащите стъкла. Натиснат е паник-бутона, на сигнала се отзовава охраната на МБАЛ, СОТ-а и полицията.

При опита да му се сложат белезници, настава боричкане, буйстващият е закопчан, след което е преминал рентген, установена е фрактура на ръката. Направен му е и рентген на главата, има малка рана от порязването при удара с глава в стъклото на прозореца. Няма пострадали сред персонала на СПО.

След преглед от психиатър, буйстващият мъж е настанен в отделението по Психично здраве на МБАЛ-Благоевград.

Снощният е поредният инцидент в СПО, където почти всеки ден се приемат агресивни, пияни, неосигурени пациенти, които желаят от персонала незабавни грижи. През годините имаше няколко нападения на СПО, при които имаше пострадали сред персонала му.

 

 

Източник: novinite.bg