Мъск: Фабриките на Tesla губят милиарди долари

В скорошно изявление пред клуба Tesla Owners Silicon Valley, Илон Мъск заяви, че фабриките на компанията в Тексас и Берлин губят милиарди долари. „Двете фабрики в Берлин и Остин са огромни пещи за пари в момента. Ясно? Това е като силен ръмжащ звук, звукът на парите, които изгарят.“, заяви Мъск в типично свой стил.

Той добави още, че фабриката в Тексас към момента произвежда съвсем малка бройка от автомобилите, които трябва поради проблеми свързани с увеличаването на производството на батериите 4680. Проблеми има и с друг вид от батериите, тези от типа 2170, инструментите за направата на които се бавят на китайско пристанище.

„Това ще бъде поправено много бързо, но изисква много внимание и ще отнеме повече сили да направим тази фабрика високопроизводителна, отколкото отне да я построим. Изминалите две години бяха абсолютен кошмар на прекъсвания на доставки, нещата идваха едно след друго и все още не са свършили. Нашата главна грижа е това да запазим фабриките отворени, за да можем да плащаме на хората и да не банкрутираме. Затварянията на фабриките в Китай бяха, много, много трудни.

Източник: Факти