Майката на пометената от Семерджиев Хариет посочи не него, а друг, по-голям, виновник

Диана Стефанович е почернената майка на едно от убитите в зверската катастрофа на бул. „Черни връх“ момичета. 21-годишната Хариет бе пометена от автомобила на Георги Семерджиев. Майката не пожела да напада избягалия след инцидента шофьор.

„Благодаря на хората, които организират протестите в момента. Да бъдем съпричастни, за да направим нещо и да няма такива неща занапред. Плаках, като видях хората на улицата. Смятах, че трябва да се направи църковно ритуалче там. Доста трудно ми беше да сляза на тази спирка там. Заедно пазарувахме с Хариет преди това, почерпихме се кафенце, сладоледче и отидохме на спирката на тролея. Прегърнахме се и се целунахме за последно. Помаха ми. Все едно го е предчувствала, стори ми се угрижена. Каза, че ще слезе на предишната спирка на хотел „Хилтън“, но имало само двама души там и затова продължила до другата спирка на „Хемус“. Винаги ми се обажда, когато е на спирката и когато се качи. Този път не ми се обади. Когато изведнъж й се изключи телефонът, аз го предчувствах. Знаех, че е нещо лошо се случва“, разказа Диана Стефанович пред Лора Крумова в предаването „На фокус“.

За Георги Семерджиев тя каза: „Този човек е могъл да бъде един достоен спортист и треньор, но, за съжаление, наркотиците не прощават. Аз съжалявам и този човек. Той е жертва на наркотиците. Аз обвинявам тях“.

Тя допълни, че не може да  осъзнае какво се е случило. „Благодарение на любовта, съм майка на четири деца. Имам трима сина, за всички е трудно. Тя не беше много лек характер, не търпеше несправедливост. Когато нещо не й харесваше, веднага го казваше в очите на човек. Щеше да започва работа в един магазин. Тя ме помоли за рождения ми ден на 27 декември да я заведа на дискотека. Обяснявах й какви проблеми могат да произлязат от нещо подобно. Исках да отидем в Холандия, но тя много обичаше България. Не искаше да напусне страната. Мислех, че навън пътят й може да бъде по-лек. Законите трябва да са по-строги и действащи. Много неща трябва да се оправят“, категорична е почернената майка.

Източник: novinite.bg