Lexus използва Tesla за пример при новите електромобили

Президентът на Lexus Такаши Уатанабе ще трябва да ръководи марката в процеса на електрификация, който ще започне от 2026 г. нататък. Тогава Lexus ще започне да пуска на пазара своето следващо поколение електромобили, което ще бъде представено следващия месец чрез концепт, дебютиращ на Японското изложение за мобилност.

Следващото поколение електромобил, което Lexus ще представи през 2026 г., ще бъде изградено върху модулна архитектура, със значително променени производствени методи и напълно преосмислена софтуерна платформа, заяви Уатанабе по-рано този месец на демонстрацията на автомобили и технологии на Fuji Speedway.

„Приоритет за нас е и дизайнът на автомобила, който да въплъщава същността на Lexus“, каза той пред Automotive News. По този начин Lexus ще се опита да понижи разходите, като превърне хардуера в стока, доколкото е възможно, за да се конкурира със световния лидер в областта на електромобилите Tesla и китайския BYD.

Говорейки за Tesla, Уатанабе не се поколеба да признае, че Lexus има какво да научи от американския производител на електромобили. „Трябва да улесним конструирането и да опростим колкото е възможно повече“, каза Уатанабе, като добави, че е „важно смирено да гледаме и да се учим от“ постиженията на Tesla. „Една от първите ни стъпки ще бъде модифицирането и преосмислянето на производствените ни методи.“

Източник: Факти