Лена: Кремъл дава по 4 бона на общественици и политици, за да говорят в полза на Русия

Обществени говорители и политици получават по 4000 лева на месец от Русия, за да говорят в нейна полза. Това обяви говорителят на правителството в оставка и началник на премиерския кабинет Лена Бориславова пред Дарик.

„Службите ни разполагат с данни, според които наши политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от руската държава, в размер на 4000 лева месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези“, заяви  Лена Бориславова.

„На всички, които безплатно плюете по ЕС и НАТО, както и подкрепяте действията на Путин в Украйна, да знаете. Набутали сте се. На тези, които ви надъхват за това им се плаща. Месечно“, каза тя.

Бориславова разкритикува желанието на професионалните политици да останат на всяка цена.

„Биткаджийството, от своя страна, също крие риска да не може да бъде продължено това, което е преборено и извоювано“, обясни тя.

„Те се използват не за да разберем същината на проблема, а се използват за да се заиграят с погрешни разбирания и страхове на една част от населението“, обясни тя относно „френското предложение“ и изгонването на руските дипломати.

„Имаше трибунки, за да пазим разбиранията на един електорат, който не живее в настоящето“, обясни тя.

„Имаме принципа на четирите очи, където Кирил Петков и Асен Василев, рамо до рамо… решават в каква посока да се продължи. Това бе обсъдено на едно много емоционално заседание на парламентарната ни група, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност в името група от хора“, обясни Бориславова.

Тя подчерта, че Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение.

Източник: novinite.bg