Крум Зарков зове за спешна смяна на Нинова като шеф на БСП

Kрум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова, пише Dir.bg.

Предложението беше направено в критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на правителството в оставка.

„Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията”, заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа”, прогнозира Зарков.

„Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това”, категоричен беше той. „Трябва да издигнем знаме, а не да предложим патерица. Ние сме напълно свободни да го направим“, обобщи Крум Зарков.

И предупреди съпартийците, че ако не вземат мерки в тази посока, „в следващите години нас може да ни няма”. Зарков продължи с критиките за безпринципно поведение на БСП, която, преди да влезе в правителството, обвиняваше „Продължаваме промяната”, че ѝ крадат гласовете и партията.

„Сега ще решаваме да опитаме да съставим ново правителство. Добре, да опитаме. Но да видим с кого ще опитаме и как. Естествено с ПП, която ще вземе мандата, с тези, които уж ни купуваха преди изборите, помните ли? Искаха да ни купят коалицията, регистрацията? Тези, които обвинявахме – кои са тези, които ще раздават сертфикати за морал? С „отрочетата на Радев”, създадени да унищожат БСП, както твърди председателят”, припомни той обвиненията на ръководството на партията, които валяха в посока на ПП преди сформирането на коалицията.

 

 

Източник: novinite.bg