Крум Зарков: Радев е принуден да управлява, защото партиите се провалиха

„Президентът е принуден да управлява заради неуспеха на политическите сили да излъчат правителство“, коментира депутатът от БСП  и син на известната журналистка Анна Заркова – Крум Зарков, пред БНР.

„Продължаваме промяната“ беше основната движеща сила, а младши партньор бяха останалите, в това число БСП. Нашата партия има за задача да бъде голямата лява партия на България, което значи или управлява, или е основна опозиция. За първи път се озовахме в такава роля и това поставя няколко проблема по отношение на решения, които ние бяхме определили като червени линии, в които в крайна сметка изтъняха с времето“, посочи Зарков.

„По-далновидните политици могат да правят прогнозите си по-качествено“, каза още депутатът от БСП.

„Ние бяхме длъжни като политическа сила да направим всичко възможно да има правителство. Това беше желанието и на по-голямата част от обществото ни. От друга страна всяка партия трябва да се подготвя за всички сценарии и аз бях от тези, които действително още през юни месец, когато задругата на четворната коалиция се развали, пледирах за подготовка за избори. Последният месец всъщност мина под знака на това да се докаже, че е направено всичко възможно, за да не се отиде на предсрочни избори“, посочи той.

На въпроса дали ще бъде правосъден министър и вицепремиер в новото служебно правителство Крум Зарков отговори, че ще говори по темата, когато му дойде времето.

„Впечатли ме изявлението на Корнелия Нинова, която обвини президента в свалянето на правителството, все едно той е гласувал вот на недоверие“, заяви народният представител.

Източник: novinite.bg