Kia срещу Ferrari в необичайно, но оспорвано състезание (ВИДЕО)

В състезанието, което колегите ни от CarWow са ни подготвили днес можем да видим две изключително различни коли, приликата между които е единствено, че са червени и имат четири гуми. В познатият ни формат с надпревара в три различни дисциплини, Мат Уотсън изправя в директна битка електрическата Kia EV6 срещу класическо бензиново Ferrari F355.

Преди да преминем към видеото ще ви запознаем с някои „сухи“ технически характеристики за двете коли, започвайки с по-модерната Kia. Тя се задвижва от два електромотора със системна мощност от 325 конски сили и максимален въртящ момент от 605 нютон метра. Те се предават към четирите колела и осигуряват изключително добър старт на тежащата малко над 2 тона машина.

В чиста и класическа спортна форма, Ferrari-то може да се похвали с 3.5-литров бензинов атмосферен V8 с 380 конски сили и 360 нютон метра, които се предават единствено към задните гуми. В комбинация с механичната трансмисия, управляването на такъв автомобил изисква своите умения. Голям плюс тук е теглото от едва 1350 килограма. Кой ще победи, вижте във видеото.

Източник: Факти