Kia представи новия компактен кросоувър XCeed

През изминалата седмица Kia загатна за появата на фейслифтовия XCeed, споделяйки две скици на модела, а преди броени минути корейската компания показа и първите снимки на новия модел заедно с техническите му характеристики. Обновения кросоувър вече се предлага в изпълнение GT-Line с по-мощен бензинов мотор.

Промените в сравнение с предходния модел се изразяват в нова по-агресивно изглеждаща предница благодарение на променените решетка и броня, както и обновените LED светлини. В задницата също откриваме стопове с променена графика, както и черен дифузьор. Джантите са специално разработени за модела в размер от 18 цола. Завършващи промените са новите емблеми на Kia.

XCeed се предлага с няколко варианта за задвижване, които включват 1.5-литров бензинов мотор със 160 конски сили или 1.6-литров двигател с 204 конски сили при изпълнението GT-Line. Въртящият момент от 265 нютон метра при по-силния мотор се предава единствено към предните гуми, подобно на този и при другите модификации.

Най-малкият 1.0-литров двигател вече се е превърнал в „мек“ хибрид и предлага 120 конски сили, докато 1.6-литров дизел със същата технология предлага 136 конски сили. Класически хибрид с 1.6-литров бензинов мотор и електромотор също е наличен за поръчка, предлагайки 131 конски сили и пробег от 38 километра само на ток.

В интериора няма много промени, най-видимата е новата емблема на Kia, както и последната версия на Kia Connect, която дава възможност за синхронизиране на календар от смартфон с този на колата. Инфотеймънт системата е с големина от 5 или 8 инча при по-ниските нива на оборудване, докато върховото получава 10.25-инчов таблет и 12.3-инчов дигитален километраж пред водача.

Източник: Факти