Как Toyota на 1.6 милиона километра помага при разработката на нов модел?

През 2016 година мъж на име Виктор Шепард се превърна в интернет сензация след като измина над 1.6 милиона километра със своята Toyota Tundra. Тогава от компанията решиха да наградят Шепард и му дадоха чисто нов пикап в замяна на неговия „милионник“.

В скорошно интервю, Майк Суиърс разкри какво се е случило с този автомобил и защо от Toyota са решили да направят тази замяна. Японската компания е използва именно този пикап при разработката на новия модел, който се появи през изминалата година. Суиърс разкри, че са проучили пикапа и всичко което не е било наред с него, за да го подобрят при новия модел.

В конкретния случай това са били само няколко неща, тъй като единствените повредени неща по колата били сенникът пред шофьора и километражът, който е достигнал своя лимит от 999 999 хиляди мили. Друг проблем, който от Toyota са открили и решили при новия модел е свързан с товарното пространство. От компанията са открили, че „леглото“ в задната част е имало няколко проблемни точки, което накарало инженерите да разработят изцяло ново товарно пространство от по-лек, издръжлив и по-малко корозиращ материал. Заедно с това е разработена и изцяло нова рама, която да подсигурява по-добре товарното пространство.

Източник: Факти