ИТН с декларация срещу зелените сертификати: Нека да не налагаме дискриминационни мерки

Никъде в коалиционното споразумение не е записана дума за зеления сертификат, нито е коментирано задължителното му въвеждане – настояваме за неналагане на дискриминационни мерки. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов в декларация от името на група.

,,Това е тема, касаеща всички български граждани. Тема, за която сме поели ясни ангажименти и която се нуждае от разяснение. ПП „Има такъв народ“ застава зад декларираната си отговорна позиция, като подкрепи в пленарна зала новоизбраното правителство и участва в него със свои представители“, каза той.

Цялостната политика на това правителство и бъдещите му действия се основават на подписаното коалиционно споразумение, което формира основните сектори и ангажиментите на участниците в него. В сектор „Здравеопазването“ договарящите се страни се разбраха за активна позиция за справне с COVID кризата, базираща се на множество мерки, като само една от тях е активна кампания за стимулиране на доброволната ваксинация, допълни Чорбанов.

Андрей Чорбанов подчерта, че никъде в предизборните платформи на всички партии, участващи в коалиционното правителство, не е било обещавано такова нещо.

Той уточни, че правото на труд не може да бъде нарушавано с такива мерки.

Неупражняването на правото на труд – не е алтернатива, разясни депутатът от ИТН.

Източник: novinite.bg