Honda пусна нов, евтин кросоувър за 24 000 лева

Новата Honda WR-V от трето поколение дебютира в Япония. Компактният бюджетен кросоувър ще бъде пуснат в продажба на цена от 2 милиона йени (24 289 лева). Подробности за новия продукт бяха разкрити на официалния сайт на японския автомобилен производител.

Показаният кросоувър Honda WR-V на практика се явява „глобалната“ версия на модела Elevate, който преди това беше представен в Индия. Именно в тази страна ще бъде организирано производството на WR-V за Япония и за другите пазари по света.

Новата Honda WR-V се отличава с много брутален дизайн с висок капак и с раздути калници. Огромната радиаторна решетка е комбинирана с т.нар. диагонални фарове. За разлика от Elevate, моделът се предлага и със стилизиращ пакет, който включва специална радиаторна решетка и офроуд бодикит с хромирани елементи.

Размери на Honda WR-V 2024:
дължина – 4 325 мм;
широчина – 1 790 мм;
височина – 1 650 мм;
междуосие – 2 650 мм.

В салона преобладават насечените линии. Кросоувърът Honda WR-V не получава виртуално арматурно табло, но е оборудван с голям 10.25-инчов сензорен екран. Обемът на багажника е 458 литра.

Honda WR-V разполага и със системата за безопасност Honda Sensing, която включва адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, поддържане на лентата и разпознаване на пътни знаци.

Новата Honda WR-V е оборудвана и ще се предлага само и единствено с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 121 к.с., който работи съвместно с вариаторна скоростна кутия, а задвижването на кросоувъра е изключително предно.

Източник: Факти