Гришо мачкаше янки, но изведнъж травма го накара да се откаже още на старта на Уимбълдън

Първата ни ракета Григор Димитров е аут от Уимбълдън 2022. Българинът се контузи по време на мача със Стийв Джонсън (САЩ) на Корт номер 2. Срещата бе от първия кръг и бе излъчена по Евроспорт 2. Гришо е 21-и в ранглистата, а Джонсън е 93-и.

Стийв поведе с 2:1 гейма до първата почивка в спора (без пробиви, американецът отрази една възможност за брейк). Джонсън парира нови 2 възможности за пробив, за да поведе с 3:2 гейма. Гришо продължи да играе по-добре и пробивът стана факт за 4:3 за хасковлията. Сервис-гейм на нула и 5:3. Димитров затвори сета с подаване за 6:4.

Гришо поиска медицински таймаут в началото на втората част. Нашият получи травма в бедрото при изпълнение на сервис. След няколко минутно прекъсване играта бе подновена, но Джонсън поведе с 3:0 гейма (1 пробив). Гришо взе трудно подаването си за 1:3 гейма, явно проблемите с контузията му продължават. Изненадващо се стигна до пробив за 2:3. Стийв обаче записа бърз брейк и сервис-гейм за 5:2.

В този момент Гришо се отказа поради травмата.

Джонсън ще играе във втория кръг на надпреварата срещу победителя от мача между Хенри Лааксонен (Швейцария) и участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Райън Панистън.

Димитров има един полуфинал на Уимбълдън, но з апореден път се провакя в турнири от Шлема рано-рано, този път контузия го оставя далеч от големите мачове в аристократичния спорт.

Източник: novinite.bg