Германските власти спипаха Ferrari за 300 хиляди евро без застраховка

Изглежда практиката с неплащане на застраховките не е само в България, а доказателство за това идва от Германия, където собственик на ново Ferrari F8 Tributo бе спрян от полицията поради тази причина. Историята е разказана от властите в социалните мрежи, а под публикацията могат да бъдат намерени коментари с въпроса „Може да си позволи Ferrari за 300 хиляди евро, но не може да си плати застраховката?“

Колата е регистрирана в началото на тази година, а от тогава 32-годишния ѝ водач не е плащал месечните си вноски за застраховка. Именно поради това колата е спряна от полицаите, които взимат документите за регистрация, спират колата от движение и свалят номерата ѝ.

Припомняме, че F8 Tributo е един от най-новите модели на италианската марка, който се задвижва от 3.9-литров бензинов осмак с мощност от 720 конски сили и максимален въртящ момент от 770 нютон метра. Така, че разходите за колата едва ли са най-големият разход за собственика, съдейки по разхода на гориво, който такъв автомобил има.

Източник: Факти