Ford резервира най-луксозния Ranger само за Европа

Ford представи най-луксозния Ranger правен някога, който получи означението Platinium. Върховата версия е налична само в Европа, където ще допълва другите нива на оборудване, а именно спортния Raptor, Wildtrak, Limited, Xl и XLT. Както и останалите модификации, така и Platinium се отличава с външни елементи и промени по задвижването.

Под капака работи 3.0-литров дизелов V6 в комбинация с 10-степенна автоматична трансмисия. Конфигурацията е достатъчна за мощност от 247 конски сили и 600 нютон метра, които се предават към четирите колела, посредством електрически контролиран диференциал. При Platinium версията откриваме и нови крепежи за трансмисията, които да намалят вибрациите и шума, а също така и да подобрят усещането.

Визуално топ модификацията може да бъде отличена с 20-цолови джанти с полирана предна част, различна радиаторна решетка с повече хром, нови дневни светлини, както и матрични LED фарове. Седалките в интериора са с кожена тапицерия, подгряване, обдухване и електрически настройки.

Източник: Факти