Ferrari SP48 или какво се случва когато поискаш да ти направят собствено Ferrari

Когато си дългогодишен клиент на Ferrari, може да поискаш от италианската компания да ти направят ексклузивен модел, а ти дори да участваш в разработката му. Доказателство за това е Ferrari SP48, което е поръчано от именно такъв клиент, който за момента остава в неизвестност. Моделът е базиран на F8 Tributo, но със специална визия по всички изисквания на заможния клиент.

За дизайна на предницата на колата са използвани нови технологии, а предната решетка е направена с интересен 3D ефект, подобно на тази при Roma. Този мотив продължава и в тавана и задният капак, а задницата се е сдобила с тънки LED светлини, отново подобни на тези при Roma.

Джантите са изцяло различни и по дизайн на клиента, а в страничната част можем да забележим по-ниско разположени въздуховоди, както и променена форма на тавана. Липсата на заден прозорец също е очевидна промяна, която различава SP48 от F8 Tributo.

Не се споменава нищо за двигателят, който вероятно остава същият 3.9-литров осмак със 710 конски сили и 770 нютон метра, ускоряващ италианското купе от 0 до 100км/ч в рамките на 2.9 секунди.

Източник: Факти