Ferrari разработва нов V12 двигател за модел, който ще „промени играта“ (ВИДЕО)

Ferrari разпространи кратък текст, придружен с видео, което показва интересен нов V-образен двигател с 12 цилиндъра. От текста разбираме, че това е нов мотор, който ще бъде поставен във возило, чийто дебют ще се състои до края на тази година.

В интернет пространството веднага се появи информация, че това ще бъде първото SUV в гамата на италианската компания – Purosangue. От Ferrari, разбира се, не потвърдиха информацията, нито пък отрекоха данните за това. За съжаление не се съобщава и точна дата за дебюта на модела или пък новия двигател, което означава, че ще трябва да изчакаме до края на 2022 година, за да видим изцяло новия модел.

A new #Ferrari is coming. Born without compromises, unmistakably Ferrari at heart. Powered by our iconic V12 engine. Stay tuned… pic.twitter.com/ycMcTrVtgE

— Ferrari (@Ferrari) May 4, 2022

Видеото показва единствено близки кадри на двигателя, но за съжаление извън купето на автомобил, който да издаде поне малко от информацията за предстоящия модел. До момента слуховете за Purosangue предполагаха главно V6 и V8 двигатели, но няма да е изненада, ако V12 също се появи в първия по рода си модел.

Източник: Факти