Фенове на Джокович се сбиха с полицията (ВИДЕО)

Стотици фенове посрещнаха с бурни аплодисменти Новак Джокович пред сградата на съда, където по-рано днес беше решено, че визата му е редовна и той няма да бъде екстрадиран от Австралия, съобщава „Дейли мейл“. Огромната тълпа от поддръжници – голяма част от които сърби, живеещи в Мелбърн, развяваха сръбския флаг и скандираха името на 34-годишния спортист.  

Сръбски медии съобщават за възникнало напрежение между феновете и полицията пред хотела, в който беше задържан преди няколко дни Джокович. Един от поддръжниците на тенисиста се е опитал да прегради пътя на черен автомобил със затъмнени стъкла, който се е опитал да напусне паркинга на хотела и в който , по непотвърдена изнформация, се е намирал спортиста. Именно това е наложило и намесата на органите на реда, посочват местни медии. 

Припомняме, че малко след 8:15 ч. българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея.   

На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а тенисистът да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му бъдат върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 

Сега световният номер 1 в тениса на практика ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-много титли в историята.

Източник: novinite.bg