Ето я новата версия на най-продаваната кола в САЩ

След кратък тийзър и рекламна кампания, Ford F-150 от моделната година 2024 направи своя дебют. Автомобилът получава скромни визуални промени, което не може да се каже за оборудването му.

Можете да различите обновения пикап от предшественика по новите фарове с променена графика, различната броня и радиаторна решетка, която се различава в зависимост от конфигурацията.

Благодарение на промените, предната част на F-150 е по-симетрична. На кърмата са монтирани врати Ford Pro Access, които могат да се отварят в три позиции – 37, 70 и 100 градуса. Тази иновация ще се предлага само за нива на оборудване STX, XL и XLT.

Ford добавя и нови кутии за съхранение, интегрирани под втория ред седалки. За обновения пикап са предвидени нови цветове за каросерията и нови опции за дизайн на джантите.

Пакетът Tremor предлага нова модулна предна броня, допълнена с лебедка и допълнителен прожектор. Версията Raptor включва двуклапанни амортисьори Fox и ексклузивен цвят на корпуса Shelter Green.

Интериорът на F-150 вече разполага с 12-инчов цифров инструментален панел, мултимедийна система с подобен екран и проекционен дисплей. Базовият пакет включва десет системи за подпомагане на водача, включително функция за смяна на лентата без ръце и подобрена функция за поддържане на лентата.

Обновеният F-150 се предлага стандартно с 2.7-литров EcoBoost V6 двигател с мощност 325 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Линията на пикапа има и версии с 5.0-литров V8 двигател, 3.5-литров EcoBoost V6 и с хибриден силов тракт. F-150 Raptor R се задвижва от 5.2-литров V8 двигател с компресор със мощност 700 к.с.

Цената на 2024 Ford F-150 започва от $38 565, докато напълно оборудваният Raptor R струва $118 590. Новият продукт трябва да бъде пуснат в продажба до края на тази година.

Източник: Факти