Ето колко струва новото Audi Q8 у нас (БГ ЦЕНИ)

В началото на този месец Audi представи обновеното Q8, което вече се появи в конфигуратора на марката в България. Най-големият кросоувър на германците пристига с леки визуални актуализации, фокусирани върху светлините, и нови опции за цветовете и джантите, наред с технологично обновление, за да остане актуален и желан на върха на гамата на автомобилния производител.

Акцентът са новите опционални HD Matrix LED фарове с лазер, увеличаващ обхвата на дългите светлини над 70 км/ч, както и цифрови дневни светлини, създаващи различни видове светлинни подписи. Задните светлини с LED лента по цялата ширина също са получили обновена графика с опционалната OLED технология, позволяваща повече трикове.

Осмоъгълната радиаторна решетка също е преработена с нова шарка с вертикални прорези при стандартния Q8 или L-образни акценти при пакетите S line и SQ8. Решетката е обградена от преработените въздухозаборници на бронята, подчертани от декоративни елементи в алуминий или по желание в черен цвят. От друга страна, стандартният Q8 получава „корави“ на вид странични прагове и заден дифузьор, заедно с нова изпускателна система с преработени ауспухови тръби. Освежената цветова палитра е получила нюансите Sakhir Gold, Ascari Blue и Chili Red, както и 5 нови дизайна на алуминиеви джанти с размер между 21 и 23 цола.

За момента Q8 Facelift се предлага във вариант Q8 50 TDI Quattro, който пристига с 3.0-литров дизелов двигател и мощност от 286 конски сили. Базовият модел струва 166 433 лева, като това е и най-евтиния модел за момента. Налична е и бензинова версия с 3.0-литров бензинов двигател, която генерира 340 конски сили и пристига с базова цена от 168 778 лева. Наточената версия SQ8 за момента е най-мощна като използва 4.0-литров бензинов двигател и генерира 507 конски сили. Тук цената започва от 221 085 лева.

Източник: Факти