Ето кога Mercedes спира производството на настоящата G-Klasse

Фотографи вече няколко пъти улавяха фейслифта на настоящото поколение G-Klasse, а от Mercedes не се притесняват да показват изцяло електрическата му версия по време на различни събития и тестове. Сега стана ясно, че актуалният модел ще бъде изваден от плановете на компанията в началото на следващата година.

Във вътрешно писмо на Mercedes-Benz от 14 септември, публикувано от Business Insider Германия, се посочва, че производството на настоящата G-класа ще приключи през първото тримесечие на 2024 г., но не се уточнява конкретна дата. Това ще отбележи края на една ера, тъй като предстоящият фейслифт на G-Klasse ще бъде първата модификация, която ще се предлага с електрифицирано задвижване, като освен това. ще доведе до появата на изцяло електрическия EQG.

Фейслифтът на G-Klasse ще прилича доста на сегашния модел, но Mercedes-Benz потвърди, че ще има значително подобрена аеродинамика – промяна, която е свързана с пробега на EQG. В предната част на обновената G-класа ще се намират познатата вертикална решетка и кръглите LED фарове и дневни светлини. Очаква се всички нови варианти на G-класата (с изключение на EQG) да имат вертикални ламели на радиаторната решетка с по-заоблени форми.

„Когато наистина навлезете в детайлите на автомобила, ние сме променили нещата“, заяви наскоро пред Autocar шефът на бизнес подразделението на G-Klasse д-р Емерих Шилер. „Повечето клиенти няма да го видят, дори ако застанат пред автомобила, но промяната в някои случаи имаше наистина драматично подобрение на аеродинамиката. Наистина подобрихме аеродинамиката, без да променяме формата, и това, което научихме при електрическата версия, ще приложим при автомобила с двигател с вътрешно горене. Така че, когато фейслифтът се появи догодина, автомобилите ще имат и повечето от аеродинамичните подобрения, при огромно намаление на разхода на гориво.“

Източник: Факти