Ето го новото Subaru Legacy

Subaru представи 2023 Legacy за американския пазар. Рестайлингът донесе на седана актуализиран дизайн, разширен списък с оборудване и нови системи за сигурност. Техническият пълнеж е останал същият: в Северна Америка Subaru Legacy ще запази 2.5-литровия си атмосферен двигател със 185 конски сили и 2.4-литровия турбо четирицилиндров мотор, който развива 264 конски сили. Единствената иновация е, че Legacy Sport от вече е оборудван с двигател с механичен компресор, а не с аспиратор.

Сегашното поколение Legacy се появи през 2019 г., а основният пазар за модела си остава САЩ – където се продава само във версия седан. С преминаването към следващата моделна година Legacy получи нов дизайн на LED оптиката, по-голяма радиаторна решетка и нова броня. Спортната версия вече се различава от стандартната с червена вложка в решетката. В купето интерфейсът на мултимедийната система е обновен с 11.6-инчов сензорен екран, който работи с Apple CarPlay и Android Auto.

Важна нова характеристика в горните нива на оборудване на седана е и подобрената собствена полуавтопилотна система EyeSight: тя е допълнена с широкоъгълна монокамера, която позволява да се сканира голяма площ от пътя и може да разпознава пешеходци и велосипедисти. Освен това системата за наблюдение на т.нар. „мъртва“ зона и системата за контрол на лентата получават функция за автоматична аварийна корекция на траекторията на движението (работи при скорост до 80 километра в час).

Източник: Факти