Експерти предупреждават за загуба на доказателства от катастрофата на Семерджиев
Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна опасност да бъдат увредени, прикрити и дори да изчезнат изключително важни доказателство, отнасящи се до катастрофата с участието на Георги Семерджиев.

Причината е, че автомобилите-участници – джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени на открито на улицата пред СДВР, като до мястото всеки има свободен достъп. Това позволява лесна външна намеса – човешка или на природата, както и компрометиране на изключително важни доказателства, което може драстично да изкриви делото.

 „Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени автомобилите, за да се гарантира обективно разследване? Какво би спряло някой да демонтира различни части от автомобилите, като например: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се установи неговата скорост в момента на удара с която Семерджиев е причинил катастрофата, при която загинаха две млади жени? С какво този начин на съхранение на веществените доказателства помага на разследването, особено на автотехническата експертиза, без която обстоятелствата няма как да бъдат напълно изяснени? Правена ли е до момента експертиза на двата автомобила? Кой ще носи отговорност, ако автотехническата експертиза остане непълна?“, питат от Европейският център за транспортни политики.

 

Източник: novinite.bg