Дизелово BMW 7 Series измина над 1600 километра с един резервоар (ВИДЕО)

През последните години ви разказваме за различни електромобили, които се опитват да изминат максимално много километри с едно зареждане, за да докажат, че могат да се сравняват с колите с конвенционални двигатели. Днес ще ви разкажем за един опит на британски ютубър, който се опита да постави рекорд с дизелова лимузина от марката BMW.

Джо Ахилес успя да измине точно 1651 километра с един резервоар с предпоследното поколение BMW 730d. По план той трябва да измине разстоянието от Лондон до Мадрид през Франция. Това са повече от 1600 километра, каквато е и целта на експеримента. Джо тръгва с пълен резервоар от Лондон и пристига с оставащи малко над 150 километра пробег в Мадрид, след преход от 22 часа и половина.

Колата във видеото е BMW 730d, както вече споменахме с 3.0-литров дизелов редови шестак. Моторът е познат още с кодовото означение В57 и генерира 261 конски сили и 620 нютон метра, които макар да не дават върхово изживяване с лимузината, все пак могат да доставят изключително нисък разход на гориво. Трансмисията е автоматична, а въртящият момент се предава единствено към задните гуми.

Източник: Факти