ВИДЕО Созополски полицаи купонясваха в чалга бар, но ядоха здрав бой от ултраси на Левски от „София-Запад“

Зрелищен екшън се е разиграл в известна дискотека край морския бряг в Созопол в нощта на полицейския празник 4 юли, пише бургаският сайт Флагман.бг. Час по-късно в болница се озовали трима цивилни служители на РУ-Созопол, които били нападнати от крайните ултраси на футболния „Левски“ – „София Запад“.

Радикалните привърженици, които създават проблеми на всеки стадион в България, са атакували полицейските служители заради безобиздна забележка, без да подозират, че тези клиенти са всъщност служители на реда. 

Има ексклузивни кадри от мелето, в което се вижда как деветима мъже с черни тениски раздават юмруци и ритници, докато в обекта гърми попфолк музика.

Малко след 03 часа, когато футболните фенове обърнали солидно количество алкохол и започнали да безпокоят гостите,  няколко полицейски служители, които същата вечер отбелязвали националния празник на МВР, се опитали да ги усмирят и им направили забележка.

Свидетел на скандала твърди пред Флагман.бг, че не е имало проблеми между двете компании, словесни нападки или спречкване, дори не са се познавали, просто седели на съседни маса. Изведнъж един от утрасите се насочил към масата на полицаите и започнал да раздава крошета на всички.

Другите здрави мъже от „София Запад“ веднага скочили, когато видели, че нападнатите клиенти отвръщат на ударите. Така започнало масовото меле, което нанесло сериозни щети на оборудването на дискотеката. Пострадали са сериозно и нападнатите полицаи.

По случая е образувано досъдебно производство, стана ясно от Районна прокуратура – Бургас. Тече процедура по разпознаване на нападателите и тяхното издирване. Така наречените ултраси са група футболни симпатизанти, които често се забъркват в хулигански прояви. Те са агресивни и през последните дни се подвизават по морето

Източник: novinite.bg