Шефът на Toyota смята, че Century SUV „подхожда на по-младите хора“

Миналия месец Toyota представи интересен модел с името Century в SUV. Както подсказва то, това е допълнение към гамата на луксозната серия, която до момента се състоеше единствено оттрадиционния седан. Цената на модела е около 160 000 евро и се предлага само в Япония. Въпреки високата цена, председателят на компанията смята, че високопроходимият Century ще привлече по-млади купувачи.

В статия, публикувана от официалното списание Toyota Times, Акио Тойода заяви, че SUV Century „ще подхожда и на по-младите хора“, както и на тези, „които преди са смятали, че Century [седанът] не е за тях“. Бившият президент и главен изпълнителен директор на компанията продължи да споменава, че новият флагман представлява „топ премиум автомобил не само в рамките на Toyota, но и в цяла Япония“.

Акио Тойота си спомня, че преди време паркингът за изпълнителни директори в централата е бил препълнен от Century , но времената са се променили. В днешно време някои от висшите служители предпочитат да се возят в Alphard и Vellfires. Когато двата минивана бяха представени като модели от следващо поколение през втората половина на юни, Toyota се възползва от възможността да намекне за SUV Century, преди да представи луксозния автомобил в началото на септември.

Източник: Факти