Продадоха „нов“ 23-годишен Nissan на нереална цена

Рядък Nissan Skyline GT-R Nismo Clubman Race Spec от 1999 беше продаден в Хонконг. Интересна е цената, която се равнява на 662 200 долара, колкото струват две чисто нови Lamborghini Huracan. Информацията е от сайта на компанията продавач.

Nissan Skyline GT-R34 от доста време е култов модел, а напоследък цените му се вдигнаха сериозно . Лимитираните версии на модела – като GT-R Nismo – представляват най-голям интерес за колекционерите и поради този причина са особено скъпи.

Това е така, цащото общо са произведени само 19 Nissan Skyline GT-R34 във версията от тунинг ателието Nismo. Техният 2.6-литров турбо-шестак е усъвършенстван, повишавайки мощността от 280 на 450 к.с.

Въпросната кола, продадена за сериозната сума от 662 200 долара е модернизирана миналата година – тогава е монтирана турбина от модерен GT-R, както и нови разпределителни валове и титаниев ауспух. След подобренията автомобилът не става по-мощен, но тягата при ниски обороти се увеличава.

Но високата цена се дължи и на друго. Факт е, че това всъщност е чисто нов автомобил, макар да е произведен през вече далечната 1999 година. Този Nissan Skyline GT-R Nismo не е изминал нито един километър.

Колата е идеално запазена и изглежда като току-що слязла от поточната линия, но това съвсем не е рекордна цена за Nissan Skyline GT-R. Някои екземпляри от модела се предлагат и купуват на цени от над 2 милиона долара.

Източник: Факти