Ново: Китайска „баничарка“ с името Banitsa е най-евтината лекотоварна кола на БГ пазара

Още миналата година стана ясно, че втори китайски автомобилен производител се готви да стъпи на нашия пазар. След Great Wall, които отдавна се продават в България, сега на ход е друг голям китайски производител – Dongfeng. Автомобилите вече официално се предлагат на българския пазар, а екипът ни имаше възможността да направи първите тестове на тези нови за България модели (очаквайте подробно ревю в началото на следващата седмица).

Dongfeng навлиза на родния пазар с четири модела – купеобразният кросоувър IX5, седемместният Glory 580, електрическия Е3 и лекотоворния К01Н Banitsa. Да, това не е шега, „китайската баничарка“ се нарича точно така. Освен с името си, този модел прави впечатление и с цената си – 29 900 лв. с ДДС, което го превръща в най-евтиното лекотоварно превозно средство у нас.

Banitsa се предлага с бензинов мотор с 91 к.с., задно предаване, ресорно окачване и опция АГУ, която се монтира у нас и струва 3 000 лв. Интересна е и цената на седемместния Glory 580, който, ако бъде регистриран на фирма, може да понижи цената си с 20%, а тя с ДДС е 54 600 лв. Повече за новите модели на китайците от Dongfeng, които се предлага у нас очаквайте в следващите дни.

Официален вносител на автомобилите с марка Dongfeng у нас е „Авто Юнион” АД, които имат официален договор за продажба и техническо обслужване на гореизброените автомобили. Те ще предлагат китайската продугция и услугите, свързани с нея чрез дъщерната си фирма „Чайна Мотор Къмпани“ АД.

Източник: Факти