NHTSA разследва „катастрофална повреда на двигателя“ в новия Ford Bronco

Шестото поколение Bronco на Ford е разследвано от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата ( NHTSA ) заради съобщения за „катастрофална повреда на двигателя“. Федералната агенция пише, че е получила три петиции с искане за разследване на предполагаемия проблем.

Разследването произтича от петиции, в които се твърди, че някои модели Bronco, задвижвани от 2.7-литров EcoBoost V6 мотор, страдат от проблем, свързан с клапановия механизъм, който се проявява като загуба на мощност при скорост на магистрала. Съобщава се, че стартирането на двигателя е невъзможно и поради това проблемът се описва като „катастрофална повреда на двигателя“. Не се споменава точно кой компонент не работи.

„Тази петиция за дефект е отворена, за да се оцени проблема и да се определи дали да се уважат или отхвърлят исканията на потърпевшите“, пише NHTSA на своя уебсайт. Това означава, че разследването към момента не принуждава Ford да изтегли проблемните автомобили с V6 мотори.

Форумът за ентусиасти на модела Bronco6G документира случаи на повреди на двигателя от началото на доставките на Bronco; към момента те са 50 – всички от членове на общността, които лично са се сблъскали с проблема, описан в документите на NHTSA. Някои го описват като повреден клапан, проблем, който обикновено уврежда цилиндъра и главата, а много от засегнатите SUV-та са получили нов двигател. Ford каза, че е наясно с проблема.

„Ние сме наясно с проблемите при определен брой двигатели и в момента изучаваме причините . Ако някой клиент има проблеми, те ще бъдат покрити от петгодишната гаранция на автомобила“, казва говорител на „Синия овал“.

Източник: Факти