Dacia показа бъги, което никога няма да пусне в серия

Dacia представи един меко казано странен концепт с името Manifesto, който никога няма да видим в серийно производство. Не е ясна целта на прототипа, освен да ни покаже извратеното мислене на част от хората от румънската компания.

Прототипът на бъги донякъде следва дизайна на концепта Bigster с новата емблема на Dacia, свързана с фаровете с разделени LED ивици. Под предната „решетка“ е разположен голям фар, също с LED технология, както и лебедка в долната част на предницата.

Целият дизайн е заложил на острите ръбове и квадратните форми, но определено не се е получил добре, а липсата на врати и прозорци е още едно странно решение, което единствено потвърждава концептуалния замисъл на модела.

Manifesto е направен с интериор, който може да се мие директно с вода, а калъфите на седалките се превръщат в спален чувал. Таванът може лесно да бъде премахват, както и батериите, които да служат за допълнителен източник на енергия по време на къмпинг.

Единичният фар в предната част също се премахва и служи като фенер. Гумите също са интересни, но неизползваеми на практика. Те са направени по така наречената „безвъздушна“ технология, а част от панелите на каросерията са от рециклирана пластмаса.

На база на тези изкуствени и определено евтини материали, е странно и решението в интериора, инженерите от Dacia да използват корк за направата на таблото. Но дори и здраво стъпила на земята марка, като Dacia, има своите открлонения.

Източник: Факти