Да се спасиш от катастрофа със 150км/ч в завой – късмет или умение? (ВИДЕО)

Шофирането с висока скорост и адреналинът, който това чувство носи е нещо което автомобилните ентусиасти обожават, колкото и опасно да е то. Разбира се, това трябва да се прави на специално обособени за това места, като например различни писти или затворени участъци и дори тогава не е сигурно, че това няма да доведе до инцидент. Пример за такъв инцидент, който се разминава на косъм е видео публикувано в YouTube канал с името bajasmc.

Кадрите са заснети на световноизвестната писта Нюрбургринг по време на отворена сесия на която всеки с шофьорска книжка и изправна кола може да опита усещането на пистовото шофиране. Обикновено на такива сесии има всякакви водачи, някои с опит и други без особен такъв. В споменатото вече видео можем да видим водач на BMW Е92, който ще оставим на вас да прецените в коя категория спада и дали тук става въпрос за опит или чист късмет.

Видеото е заснето от BMW E36 и ни показва как на един от завоите, шофьорът на сивото BMW E92 изпреварва по-старата „тройка“, но по време на маневрата навлиза в тревата с двете леви гуми, което предизвиква загуба на сцепление. Водачът бързо овладва колата, като дори успява да „изпише“ красиво завоя.

Източник: Факти