Chevrolet Silverado EV е електрически пикап с 664 конски сили

Предложенията за електрически пикапи на пазара се увеличават все повече, а последното голямо име, което се включва в играта е Chevrolet. Американците представиха дългоочакваната електрическа версия на Silverado, която трябва да се бори с електрическия Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck и други.

Електрическата версия не е наследила визията на модела с конвенционален двигател и се отличава с тънки дневни светлини, свързани с LED ивица, а под тях са разположени и основните светлини. Липсата на предна решетка е подчертана от пластмасов капак, под който все пак откриваме отвор за въздух.

Цялостната визия на пикапа е с по-обли форми в полза на по-доброто въздушно съпротивление, което е видимо и от страничния изглед на модела, където се отличават и 24-цоловите джанти.

Интересна функция, която Silverado EV предлага е свалянето на частта, която отделя кабината от товарното пространство, като по този начин може да натоварите предмети до 3.3 метра с отворен заден капак.

Към момента пикапът бе представен в конфигурация с 510 конски сили сили и 834 нютон метра, която може да измине 644 километра с едно зареждане, както и по-мощната версия с 664 конски сили и 1056 нютон метра, която ускорява от 0 до 100км/ч за под пет секунди и също може да измине около 640 километра. Бързо зареждане с до 350кВ позволява добавянето на 161 километра пробег в рамките на 10 минути.

На по-късен етап ще се появят различни версии с различни нива на оборудване, както и гама от аксесоари в зависимост от това за какво използвате пикапа.

От Chevrolet обещават интериорът да е удобен за хора с ръст над 1.83, независимо дали изберат да седнат в предната или задната част. Впечатление правят дисплеите пред водача и този в средната част, които са съответно с размер от 11 и 17 инча. Част от екстрите включват хед-ъп дисплей, двуцветни кожени седалки, панорамен таван и други.

Подобно на F-150, тук също може да зареждате различни инструменти и електрически уреди с до 10.2кВ от общо 10 контакта в целия пикап. Други интересни опции, които от Chevrolet предлагат са въздушно адаптивно окачване и завиване на четирите гуми.

Източник: Факти