Brabus 900 XLP е пикап с близо 900 коня, струващ над милион лева

В началото на този месец от Brabus представиха интересен всъдеход за пясък, базиран на последното поколение G63 AMG. Сега германското тунинг студио е готово със следващия си проект, базиран отново на класическия „джип“, но преработен под формата на пикап. Новият 900 XLP ще бъде произведен в точно 10 броя, всяка от които с базова цена от 658 хиляди евро.

Конверсията е направена чрез увеличаване на междуосието за увеличаване на товарното пространство. Това изисква и направата на нови части, включително и изпускателна система, която пък от своя страна помага и за повишаването на мощността. Творението на Brabus вече генерира 888 конски сили и максимален въртящ момент от 1250 нютон метра. От тунинг фирмата споделят, че заради безопасност са ограничили нютоните до „само“ 1050.

Благодарение на новата мощност, пикапът може да ускори до 100км/ч в рамките на 4.4 секунди. Максималната скорост е ограничена 210 км/ч, заради A/T гумите с размер от 325/55, обути върху 22 цолови джанти с червени акценти. След поставянето на нови мостове, пикапът може да се похвали с клиренс от 49 сантиметра и обща височина от 5.31 метра.

Източник: Факти