Базовото BMW XM дебютира с по-малко мощност от очакваното

Преди няколко дни от BMW загатнаха за появата на по-слаба версия на суперкросоувъра XM с означението XM 50e. Очакваше се тя да разчита на задвижване подобно на това при М760е с мощност от 563 конски сили. За съжаление, това не се оказа вярно и новият базов XM се предлага със значително по-малка мощност. Двигателят отново е 3.0-литров с шест цилиндъра и се подпомага от електромотор, но със системна мощност от 469 конски сили.

Конфигурацията задвижва четирите колела и работи съвместно с осем степенна трансмисия. Максималната мощност от 469 конски сили е достатъчна за ускорение от 0 до 100км/ч за 5.1 секунди, което макар да не е изобщо бавно, все пак е далеч от постижението от 3.7 секунди на върховата Label Red версия. Налични са четири режима на работа на двигателя, както и 22.1кВтч батерия.

В изцяло електрически режим кросоувърът може да измине до 84 километра само на ток, което е много по-добре от Label Red, който започва да използва бензиновия си двигател след 48-мия километър. Вероятно ще има и значителна разлика на двата модела, но това ще разберем на по-късен етап, когато станат ясни цените на новия XM у нас.

Източник: Факти