Автомобили, смартфони, музика – или какво харесва Наум Шопов

Наум Шопов е трето поколение актьор след баща си Христо и дядо си Наум. Наум младши придоби известност със сериала „Откраднат живот“ и оттогава е неразделна част от светския живот у нас. Днес Наум е водещ, инфлуенсър, актьор… но наред с професионалните си начинания в тези области Наум Шопов, се увлича по нови технологии и автомобили. В центъра на Вселената му обаче е неговото семейство. За начина си на живот и хобитата си ни разказва самият той.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Наум Шопов (@shopov)

Чаровният Наум, лекар по образование и актьор по призвание, има дъщеричка, а заедно с половинката си Теа Минкова споделят живот, изпълнен с радости и с предизвикателства. Що се отнася до хобитата на Наум, то на първите места той поставя автомобилите и технологиите.

Каква кола кара и зад волана на какъв автомобил би искал да седне някой ден?

Наум е почитател на подчертано спортните автомобили. Това, което най-много го привлича в тези коли, освен динамиката им, са високотехнологичните джаджи, интегрирани в тях. Личната му кола е Mercedes Benz C43 AMG – расов автомобил с трилитров V-образен шестцилиндров двигател с мощност 390 конски сили, а за неговата половинка е избрал по-функционална кола – компактното комби BMW 3er (F31). Ако трябва да избира измежду класическите модели обаче, би заложил на Mustang GT Fastback от 1967 година. При производството си той е струвал $2692, а днес запазени екземпляри не падат под 180 000 долара. Пожелаваме му един ден да сбъдне и тази своя мечта. Преди това обаче, Шопов има по-реалистична такава. Като отявлен фен на новите технологии, мнението му за електромобилите е силно позитивно: „Следващият ми автомобил ще бъде такъв. Загледал съм се в Tesla Model 3 Performance“.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Наум Шопов (@shopov)

Освен на лъскавите автомобили, Наум Шопов е фен и на новите технологии. Нямаше как да не попитаме актьора за пристрастията му към мобилни устройства и други електронни джаджи. „Фен на технологиите“? Това е меко казано!“, коментира той. „Много голяма част от съдържанието, което консумирам, е именно на тази тематика. Харесва ми как технологиите могат да променят изцяло начина, по който вършим ежедневните си задачи“. А ангажиментите са много – дълги седмици на снимки за нов телевизионен формат в чужбина, създаване на влогове с любимата си Теа, постове за личния му Инстаграм профил, грижите за малката Амая – в жонглирането със задачите верен помощник на Наум е смартфонът му. Той отдава предпочитанията си на марката Samsung, като в момента използва най-новия флагман на корейците – Samsung Galaxy Z Fold3.

„Телефонът разполага с огромен сгъваем дисплей. И определено промени начина, по който гледам на мобилните телефони. Нищо не може да се сравни с това да имаш 7.6-инчов екран, който, сгънат на две, се побира в джоба ти и е навсякъде с теб“, казва Наум.

„Ангажиментите и ситуациите са различни. И всяка си върви със своя „саундрак“. При избора си на музика не мога да кажа, че се ограничавам в конкретен стил“, разсъждава Наум. Любимите му изпълнители са Drake, Post Malone, RHCP, Ed Sheeran, John Legend, Mac Miller… Пуска си техни парчета основно в два момента – когато пътува и когато спортува. Питаме го как взима музиката със себе си, когато е в движение. „Наскоро се сдобих с новите Galaxy Buds2, те са изборът ми за слушалки по време на спорт, защото пасват добре в ушите ми, имат впечатляващ звук и предлагат изключително впечатляващ active noise cancellation. Изпробвал съм ги в най-различни ситуации, включително и по време на полети. Не бих ги заменил“, споделя актьорът.

Наум почти не гледа телевизия, почитател е на You Tube. И тук отново идва ролята на мобилното устройство, което ползва. „Поставям смартфона във Flex режим (сгънат под удобен за мен ъгъл пред мен) и например, докато в горната част на екрана гледам видеото, паралелно мога да си водя записки със стилуса на телефона и да си записвам разни идеи, които ме вдъхновяват, в долната част на екрана“.

Поддържа форма основно с фитнес, но това за момента го устройва: „Преди имах доста повече време да спортувам – баскетбол, кросфит, американски футбол. Сега вече намирам време само за фитнес“. Предпочита да тренира у дома, където разполага с пространство, превърнато в спортна зала.

Елегантният си външен вид Наум подчертава с модерна брада и къса прическа. За тази част от своя аутфит се грижи сам и се шегува: „Моята сложна прическа може би не го предполага, но в последната година сам съм си фризьор“. Крем за лице и вакса за брада са част от ежедневния тоалет. Не смята суетата за недостатък, имайки предвид, че се занимава с активности, които все се извършват пред камера, дали тази на Z Fold3, дали телевизионна…

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Наум Шопов (@shopov)

След като виждаме Наум в разнообразни житейски роли, накрая го питаме как сам би определил професията, която практикува. „Въпреки стечението на обстоятелствата около мен, аз всъщност съм дипломиран лекар, но в момента се занимавам с много други неща. Не смятам, че в хубавия ни език има дума, която да може ясно да опише нещата, на които отделям своето време в професионален план. Основната ми работа е „да разказвам истории“ – дали свои, дали чужди, дали пред камера, или зад камера. И това е нещото, което ми носи удоволствие“, разсъждава Наум Шопов.

Източник: Факти